Езиково състезание

По случай 16. рожден ден на Езикови училища Интелект, Sutherland подарява на учениците ни 4 броя ваучери за безплатно езиково обучение.

За нас

Отзиви от клиенти

Гергана Маркова

Прекрасно място за научаване на език. Най-вече преподавателят има подход към всички и предразполага още в час да се запомни голяма част от материала. Още по-хубаво би било едно ниво да има повече часове за работа, не само за упражнения,  а и за speaking and listening.

Изпратете отзив

Езикови училища Интелект и Sutherland организират "Езиково състезание" за всички бивши и настоящи курсисти. Състезанието има за цел да провери и стимулира използването на вашите езикови умения. 

Етапи на провеждане на състезанието:

1-ви етап: Писане на есе на тема " Защо да остана в България или защо да замина в чужбина?". Есето трябва да е на език, който сте изучавали или изучавате в Езикови училища Интелект.

2-ри етап: Събеседване на съответния език в офис на Sutherland.

Правила и условия за участие:

Етап 1:

Есето трябва: 

- да съдържа 350-400 думи;

- да е на език, който сте изучавали в Интелект в период от 18.01.2000 г. до 18.01.2016 г. (английски, френски, немски или испански език).

Есетата се изпращат на email: contest@intellect.bg в срок от 18.01.2016 г. до 01.02.2016 г. 

Етап 2:

Най-добре представилите се на първия етап ще бъдат поканени на събеседване, в рамките на 20-30 минути, и ще могат да защитят написаното от тях пред един представител на Езикови училища Интелект и един представител на Sutherland. Събеседването ще се проведе в периода от 10.02.2016 г. до 20.02.2016 г.

Победителите за всеки език ще бъдат обявени на 22.02.2016 г. на сайта на Езикови училища Интелект в страницата на инициативата.

Награда

Sutherland предоставя награден фонд от 800 евро за обучение в езикови училища Интелект ( за 4 езика, по 1 победител от език. Всеки един от победителите получава езиково обучение на стойност 200 евро на език по избор).

 

Кои са Sutherland?

Кратка визитка

Златин Георгиев е на 28 години. Завършил е висшето си образование в Гърция със специалност международен бизнес и мениджмънт. Работи в отдела за подбор на персонал в Съдърланд Глобъл Сървисиз като мениджър развитие връзките с образователни организации. Говори английски и гръцки език.

 

Разкажете малко повече за Съдърланд Глобъл Сървисиз.

Компанията е на българския пазар от 2008 година и се занимава с изнесени услуги или аутсорсинг. Както повечето компании в аутсорсинг бизнеса, Съдърланд се разрастна значително през последните години като в момента броят на служителите надхвърля 1200. Основната дейност на компанията е предоставяне на услуги свързани поддръжката и управлението на различни продукти и бизнес процеси на клиентите на Съдърланд. Компанията предлага обслужване на 16 езика.

 

С какво точно се занимавате?

Отговарям за изграждането на партньорства с университети и различни езикови организации в цяла Европа. Работя върху сближаването на образованието и бизнеса, чрез предлагане на адаптирани обучения и семинари с цел по-успешна професионална реализация в нашия сектор. Искаме да развиваме професионалните умения на студентите чрез имплементирането на реални казуси от бизнеса в образованието.

 

Какво представлява аутсорсингът?

Аутсорсингът е сектор, който набира все повече скорост. Компаниите в бранша предлагат специализирани услуги в обслужването на клиенти, техническа поддръжка, логистика, човешки ресурси, финанси.  Представете си голяма IT компания, с много добри продукти, която иска да предложи експертна поддръжка на клиентите си. Това е важно звено за бизнеса, но развиването му отнема много време и ресурси. Въпросната компания може да се обърне към аутсорсинг компания, която е експерт в обслужването на крайни потребители. По този начин IT компанията ще подобри значително задоволството на клиентите си и не на последно място ще спести време, усилия и средства.

 

Какви условия предлага България за аутсорсинг бизнеса?

България предлага изключително благоприятни условия за аутсорсинг. В момента сме лидер в Европа и на едно от челните места в световен мащаб по качество на предлагните услуги. Основните предимства на България са високообразованата работна ръка, владеенето на различни чужди езици, относително ниските данъци и конкурентните цени на офис площите.

 

Защо избрахте да се развивате в тази сфера?

Бизнесът е изключително динамичен. Аутсорсингът има голямо бъдеще в България и съм сигурен, че все повече хора ще търсят реализация в него. Индустрията предалга развитие и реализация на хора дори и без първоначален опит, което е ключов фактор за младите хора.

 

Какви са възможностите за реализация?

Аутсорсингът в България осигурява работа на повече от 30 000 човека, като тенденцията за ръст се очаква да се запази. Всяка компания инвестира в развиването на служителите си, за да може да посрещне очаквания ръст. Средно около 60-70% от ръководните позиции се заемат от вътрешни кадри, които са започнали в компанията. Аз лично почти всеки ден се срещам с хора в Съдърланд, които могат да се похвалят с израстване в компанията дори само за няколко години.

 

Какви са условията към кандидатите?

Основно изискване към всички кандидати е да говорят чужд език. Най-много се търсят английски, немски, френски, испански и италиански език. В зависимост от проектите, може да има изисквания за базови технически познания. Търсят се комуникативни хора, които биха се справили добре с обслужването на клиенти.

 

Какво можем да очакваме в бъдеще от Съдърланд?

Очаквайте да чувате все по-често за нас. В момента подготвяме инициатива за клиентите на Интелект, която ще осъществим още през  януари 2016. Очаквайте подробности.

 

 

Попитай за цена:

0700 13 002 | 0878 465861