Евелина Николова

Можеш ли с 3 думи да опишеш какво да очакват учениците от теб?
Толерантност, смях, професионализъм. (съчетавам ги добре и трите)

Разкажи ни интересна случка в класната стая.
Вечерна група. Четем текст. За повечето от курсистите се оказа трудно произнасянето на думите ‘literature’ и ‘temperature’. Разбира се, произнезох двете думи няколко пъти,за да им покажа как трябва да бъдат произнесени. Никакъв резултат. Смешното беше,че имаше двама или трима курсиста ,които до преди това бяха успели да произнесът правилно думите,но изведнъж,вероятно се объркаха и започнаха да изговарят най-различни неща,като: ‘литературе’, литричер’, литеричере... Смяхме се около 10 мин. 

Кои писатели те вдъхновяват?
Чела съм много класическа литература,както на български,така и на английски, но не мога конкретно да кажа дали има автор,който да ме вдъхновява. Не харесвам всякаква литература.Харесвам трилърите. Автори като Джон Гришъм,Дан Браун,Дейвид Балдачи.

Кои са книгите, променили живота ти?
Няма такива. Има книги,които са ме разсмивали,разплаквали, карали са ме да се замисля над много неща,но не бих казала ,че някоя е внесла промяна в живота ми.

Коя е твоята любима музикална банда?
Не е една. Харесвам много AC/DC, U2, Linkin Park,Blink182

Кои са хобитата, които стоят зад преподавателят в теб?
Обожавам да готвя

Коя дума описва твоя стил на преподаване?
Креативност

Защо всеки човек трябва да учи чужд език?
Владеенето на всеки един език е богатство.Всеки език разкрива нови възможности за личностно и ,разбира се,професионално развитие и не на последно място дава самочувствие

Как започна преподавателската си кариера?
Започна в Интелект. Имах само знания ,без никакъв опит. Скоро след това разбрах,че съм добра в това,което правя,че то ме кара да се чувствам добре. Към днешна дата вече имам опит,освен знания,както и огромно желание да продължа да преподавам .

С какво Интелект е по-различно място за изучаване на чужд език?
Интелект се различава по това,че при нас връзката учител-преподавател не е типичната,каквато може би повечето хора си я представят. Ние се сприятеляваме с курсистите. Създаваме приятелска атмосфера, грижим се за комфорта на всеки един курсист и това се оценява. Хората ,които се обучават при нас виждат това и то им харесва, а това е нашата задача – чрез позитивна и приятелска среда да предадем знанията си .

Твоето мото в живота:
Животът е избор,а изборът е в теб

Любим цитат:
‘Животът е това,което се случва,докато вие си правите други планове.’ – Джон Ленън

Защо точно Интелект?
Защото в Интелект всеки човек,решил да учи чужд език ,ще получи добро отношение,внимание и естествено много нови знания.

Какъв е твоят съвет към човек, решил да учи чужд език?
На първо място бих посъветвала всеки ,решил да учи език е да избере такъв,който не просто му трябва в професията,а и да му харесва,защото колкото и време и средства да отделиш ,за да правиш нещо,което не ти харесва, резултатът ще бъди нулев. Вторият ми съвет е въоръжете се с търпение. Научаването на чужд език изисква време и търпение.Пътят е дълъг,но приятен,когато е в Интелект! 