Инициативи

Училище за бъдеще

Образованието е основният стълб на всяко напреднало общество. Както технологията и културата се променят, така и образованието трябва да се адаптира, за да отговори на нуждите на бъдещите поколения. Именно поради тази причина иновациите са жизненоважни.

Конференцията "Училище за Бъдеще" обединява учители, директори и експерти в областта на образованието и бизнеса, за да обменят идеи и практики, които ще формират училищата на бъдещето. Идеята е за събитие с висока стойност, на което всеки да си вземе и приложи това, от което има нужда. Лекторите са хора с дългогодишна практика в системата, които носят промяна, вдъхновяват, мотивират и предизвикват да се мисли извън обичайните рамки.

Това е една прекрасна възможност за обединяване на усилията на всички, които искат да направят образованието по-добро и да насърчават промяна, креативност и постоянно усъвършенстване.

Прочетете повече и на официалния сайт на събитието: www.myfuture.school

Предай нататък

Предай нататък е организация с нестопанска цел, чиято мисия е да помага и подкрепя възрастни хора и хора с увреждания, настанени в общински домове.

Възрастните хора и лицата с увреждания често изпитват специфични трудности в ежедневието. Но както всеки от нас, те имат право на качествен живот и достойнство. Съвременният свят е изпълнен с предизвикателства, но с общи усилия всички можем да създадем по-добро и подкрепящо общество за хората в нужда.

Нека всички заедно да предадем нататък, това не е само наше задължение, но и възможност да създадем по-устойчиво бъдеще.

Прочетете повече и на официалния сайт на каузата: www.begood.today

Интелектика

Национално състезание по чужди езици „Интелектика“ е неповторимо и уникално по своята същност! Този езиков маратон събира ученици от 7-ми до 12-ти клас, които се отличават с любов към английския и немския език. Състезанието не е само предизвикателство, а истинско приключение в света на езиковите умения и културния обмен.

Три невероятни дни, прекарани в магията на Родопите в приказния хотелски комплекс „Камелия“. Състезанието се провежда в три етапа:

  1. Есе по зададена тема
  2. Езиков тест
  3. Участниците с най-високи резултати се класират за устно събеседване пред комисия.

Заедно сътворяваме преживяване, изпълнено с езикови умения, нови приятелства и незабравими моменти в обятията на една от най-живописните местности в България.

Прочетете повече и на официалния сайт на събитието: www.intellectica.bg