Често задавани въпроси

Какви езици предлагате в Интелект?
В Интелект се предлагат общо шест езика: английски, немски, испански, италиански, френски и български за чужденци. Предлагаме английски и немски език в целогодишни програми за деца, а курсове по френски, испански и италиански за деца са възможни на индивидуален план. Обученията се случват както на място в нашите офиси, така и на територия на обучаемите.

Колко големи са групите в Интелект?
Групите по езиково обучение са с максимална големина до 10 обучаеми. Вярваме, че когато обучаваме курсисти в по-малки групи, обучението е по-качествено. Така имаме възможност да обърнем внимание на всеки един наш клиент и да осигурим достатъчно време, в което той/тя да съумее да упражни всичко научено. Често правим и по-малки групи, с цел постигане на оптимално съотношение между време и качество.


Как да си избера езиков курс, от тези които предлагате?
На нашия сайт създадохме специална функционалност, на база на която можете да изберете подходящ курс за Вас. Ако сте решили да учите чужд език, е нужно да направите входящ тест за конкретния език, който точно ще определи Вашето ниво. За Ваше улеснение сме направили специална платформа за определяне на езиково ниво: exam.intellect.bg. След като получим теста Ви, в рамките на деня се свързваме с Вас и Ви предлагаме подходящо ниво, в което да се запишете.

Работите ли по програмата „Аз мога повече“?
От 6 години сме официален доставчик по програмата “Аз мога повече”, като до момента имаме обучени над 1200 лица. Програмата отново е активна, за да можете да кандидатствате за безвъзмездни обучения, обаче, трябва да имате предвид Вашия образователен ценз. Допускат се само лица, завършили средно образование. Ако имате диплома за висше образование, не можете да се възползвате от ваучер за обучение.

Има ли възможност за разсрочено плащане в Интелект?
Обученията при нас стандартно са три-месечни и целогодишни. Затова сме оставили възможност на нашите клиенти да заплащат обучението си съответно на две/четири вноски. Имайте предвид, че при заплащане на вноски, има 10% оскъпяване в цената на курсовете /за тримесечни курсове/. Също така, при затруднения в плащанията, можете да се обърнете към администратор на филиала за персонално решение.

Как мога да се запиша на курс в Интелект?
За записване в наш курс е необходимо да направите входящ тест за определяне на ниво. Такъв тест не е необходим, ако започвате изучаване на чужд език от самото начало. След като определим нивото Ви, ще Ви предоставим график на стартовите дати и филиал на провеждане на курса. Трябва да посетите наш офис, където ще Ви изготвим персонално портфолио и договор за обучение.

Каква е квалификацията на преподавателите в езикови училища Интелект?
Квалификацията на нашите преподаватели е важна величина във формулата на успеха. Нашият екип е изцяло от филолози и педагози, хора, специализирали в чужбина. Голяма част от тях работят в Интелект от много години, други се присъединиха в близките няколко. Гордеем се с изключителен екип от млади, ангажирани и мотивирани хора, задължителна предпоставка за качественото обучение на нашите курсисти.

Издавате ли сертификат след завършен курс в Училища Интелект?
След всяко завършено ниво, нашите курсисти получават сертификат за съответното ниво. Условие да получите наше сертификат е да сте посещавали повече от 70% от курса ни и да имате резултат над 60%. При непокриване на критерии за успешност, претенция към сертификат е недействителна. Стараем се да дадем най-доброто от себе си, за да Ви научим на чужд език.

Има ли отстъпки за обучение в Интелект?
При нас има няколко отстъпки, от които може да се възползвате:

  • отстъпка за 100% успех на тестовете - всеки курсист, успял да покаже сто процента успех на изпитите, получава 20% отстъпка от следващ курс.
  • 10% отстъпка за курсисти, преминали обучения при нас.
  • 10% отстъпка за втори член на семейството.
  • 15% отстъпка за клиенти с карта “Лоялен клиент”.

Какво ниво трябва да покрия, за да мога да се справям в чужда страна?
Обичайно, за да придобиете спокойствие в комуникацията си, е необходимо да имате покрити поне три езикови нива по Европейска езикова рамка, т.е. ниво В1. Предполага се, че трите нива поставят сериозен фундамент в езиковите познания и ще Ви дадат възможност да общувате свободно през езика. За висок езиков потенциал се счита завършването на В2 и С1 нива.


Мога ли в Интелект да запиша два езикови курса едновременно?
Ученето на език е силно персонално изживяване. Докато има хора, които успоредно могат да изучават чужд език, то има и такива, които “смесват” познанията от двата езика и излизшно натоварват интелектуалната си система. Препоръчваме да учите езиците последователно. Това е сигурен гарант за успешно овладяване. Изключение правят децата, които имат силна адаптивна способност и умело боравят през 2 чужди езика.

След завършване на едно ниво, веднага ли мога да запиша второ?
Обичайно, програмата ни е предвидила възможност за записване в следващ курс. Добрите практики показват, че най-висока ефективност в ученето на чужд език имат курсисти, които са изучили 3 последователни нива. Този интензитет препоръчваме и ние: три езикови нива и малка почивка след тях, за да може умът Ви да свикне с новото си развитие и на пълен капацитет да използва наученото.

Какви инструменти за измерване на успеваемост използвате в Интелект?
Въпреки, че изучаването на чужд език не е точна наука, ние имаме много стройна система за измерване на постиженията на учениците ни. Оценяваме четене, слушане, писане и говорене. След всеки урок, правим кратък тест; освен кратките тестове, учениците попълват междинни такива, както и финален тест. На база всички тези параметри, в съчетание с коментар на преподавател, се изготвя финалната оценка на обучаемите.