Български език за чужденци, А2

Общи курсове

За кого е подходящ?

Курсът по български език за чужденци на ниво А2 цели да подготви учениците да комуникират ефективно в ежедневни ситуации. Обхващащ широк спектър от теми, като семейство, работа и свободно време, курсът подкрепя развитието на основни умения за слушане, говорене, четене и писане, като акцентът е върху използването на базова граматика и лексика в реални комуникативни контексти. Същевременно, курсът предлага въведение в българската култура и традиции, като по този начин обогатява учебния процес с културни нюанси и спомага за по-добро разбиране и усвояване на езика. Той е предназначен за хора, които вече имат основни познания по български език и искат да ги разширят и укрепят.

Какво ще можеш след завършването на курса?

Ниво А2, според Общоевропейската езикова рамка (CEFR), представлява следващата стъпка след началното ниво А1. То е известно още като "основно потребителско ниво". Ето какви умения обикновено придобива човек, когато завърши ниво А2 по български език:

Разбиране на реч: Може да разбира изречения и често използвани изрази, свързани с области от непосредствен интерес (например основна информация за личността и семейството, пазаруване, работа, близка околна среда).

Четене: Може да прочете кратки, прости текстове и да намери конкретна информация в ежедневни материали, като реклами, брошури, менюта или разписания.

Устно общуване: Може да комуникира в рутинни ситуации, които изискват прост и пряк обмен на информация за познати и рутинни въпроси. Може също да описва в груби черти своя произход, образование и настоящата среда.

Писмено общуване: Може да пише кратки бележки и съобщения, които са свързани с непосредствените му нужди, както и да описва с прости думи своята среда и хората около него.

Граматика: Разбира и може да използва основни граматични структури и времена, включително минало време на някои основни глаголи.

Лексика: Разширява своя лексикален запас, позволявайки му да комуникира по широк кръг от теми, въпреки че може да има нужда от повторение или корекция.

Културни аспекти: Има по-добро разбиране за културните особености и социалните норми на говорещите български език.

След завършване на ниво А2, обучаващите се трябва да се чувстват по-уверени в способността си да комуникират по български в простите, ежедневни ситуации. Все пак, за да постигнат по-голяма степен на владеене на езика, те биха трябвало да продължат към следващите нива (B1 и B2).

Направи безплатен тест

Ако не си сигурен в езиковото си ниво, направи безплатен тест в нашата платформа.

  • Лесно и бързо
  • Тест за всеки език
  • Преглед на грешките
  • Безплатни консултации
Направи безплатен тест
Често задавани въпроси
Курсовете в Интелект обичайно продължават между 2 и 3 месеца, като за това време се покрива едно езиково ниво. В тези часове имате включен освен часове на живо, така и работа в нашата интелигентна платформа Intellect Modus.
Обичайно занятията се провеждат два пъти седмично по 3 астрономически часа. Възможно е курсът да е с различен интензитет, ако това е необходимо за по-бързото Ви навлизане в материала.
Да, предлагаме както присъствени, така и онлайн курсове, в специално разработена платформа на езикови училища Интелект. В случай, че искате да разгледате и нашите онлайн курсове, заповядайте на www.intellectica.online
Преподавателите ни са квалифицирани и с дългогодишен опит в областта на преподаването на чужд език. Можете да разгледате профилите им на нашия уебсайт или да попитате наш администратор.
Всеки урок включва граматика, лексика, слушане, говорене и писане, за да можете да развивате адекватно всички свои сетива. Програмата е добре балансирана и постепенно Ви води през дебрите на езика.
Всички учебни материали се закупуват допълнително. Интелект може да Ви осигури материали, като имате възможност и Вие да си ги осигурите, в случай, че вече имате учебника или желаете да си го набавите сами.
Да, предлагаме безплатен входящ тест, който с голяма точност определя езиковото Ви ниво. В повечето случаи ще Ви помолим да попълните този тест, за да сме сигурни, че това наистина е Вашето ниво и групата, в която сте включен е за Вас.
Личен дневник за всеки ученик на Интелект

My Intellect е твоят личен електронен дневник, който ти помага бързо и лесно да следиш всички свои активности, както и да решаваш тестове, за по-бърз напредък в езиковото си обучение.

Персонализирано обучение

Това приложение е направено изцяло за теб. Ще имаш напомняния за всяко домашно или тест и никога няма да пропускаш новостите.

Бъди винаги мотивиран и организиран

Следи всичките си задания и не пропускай възможност да покажеш какво си научил. Стараем се да ти даваме максимално много стойност и мотивация

Учи думи с лекота и Word by Intellect

Intellect Word! е авторска програма за лингвистично развитие, основана на принципите на space repetition модела SuperMemo+, в симбиоза с трудовете на Тони Бюзан и Pimsleur, разработена и построена в златното сечение на Фибоначи. Проучванията, изработката и реализацията на Intellect Word! проекта са резултат от дългогодишна работа на RND отдела на Училища Интелект.

Запаметявай по-лесно, методично и бързо.

Ние ще запомним и проследим твоите знания, позволявайки на думите в паметта ти да бъдат преговорени в точния момент.

Избери straight или reverse метод за учене.

За нашата практика от над 23+ години, установихме, че има два типа хора: такива, които учат от по-добре познатия за тях език и такива, които учат от новия за тях език.

Започни да учиш думи сега

Какво мислят хората за нас?

Нашите клиенти са нашето огледало. За нас е изключително важно да получим искрена обратна връзка за обучението при нас.

Клиент, завършил обучение по

Италиански език, А2

Нямам препоръки към школата. Доволна съм от курса и ще запиша следващо ниво.

Клиент, завършил обучение по

Английски език, B1

Искам да изкажа огромната си благодарност към моята преподавател, благодаря за професионалното отношение, търпението и спокойствието. През цялото време беше много приятно за мен, не изпитвах притеснение и нещата се случваха с лекота. Благодарна съм и за безценните съвети и съпорта и искам да кажа, че обучението беше много полезно за мен. Ще препоръчам Intellect на всеки, който се интересува от езиково обучение. Благодаря Ви още веднъж.

Клиент, завършил обучение по

Немски език, А2.1

Все още участвам в курса, но бих казала, че ми е изключително полезно: - Правилното отношение на преподавателят ни, ние сме в различни възрастови групи и цели и тя намира начина, и пътя да ни мотивира да се надграждаме .

Клиент, завършил обучение по

Италиански език, А1

С благодарност за много високото и професионално равнище на преподаване - с отдаденост и едновременно - гъвкавост спрямо нивото на обучаемите, оптимално темпо, ясно и стегнато поднасяне на граматическите правила.

Клиент, завършил обучение по

Английски език, А1

Аз искам да благодаря на целия екип за възможността да уча английски език. Много коректни и любезни жени. Госпожата ми е на много високо ниво преподавател. Радвам се, че попаднах на нея и тя ме стимулира да продължавам да уча езика. Специални поздравления за организацията на заниманията и за учебната система. Приятни уроци, които ти дават необходимите знания.

Клиент, завършил обучение по

Английски език, А2

Най-полезно беше това, че общувахме основно на английски език, имахме възможност да слушаме и да се упражняваме да говорим.

Запази своето място сега

Побързай да заявиш своето място, курсовете ни са с ограничен брой участници и местата свършват бързо.

Направи запитване