Галя Бендурска
Галя Бендурска

04.03.2020приблизително 7 минути

11 съвета за изучаване и поддържане на нивото на немски език в комфорта на дома - Част 3.

8. Следвайте любимите си звезди в социалните мрежи

Сега, когато сте намерили някои любими немски актьори, телевизионни предавания, автори и музиканти, опитайте да ги следите в уебсайтове или в социалните мрежи като Facebook и Twitter! Следенето на хора в социалните мрежи е чудесен начин да видите как местните германци всъщност пишат и говорят на немски език.

Ако използвате Twitter, използвайте разширеното търсене на сайта, за да филтрирате само немски резултати или включете „lang: de“ в думите си за търсене. Използването на социални медии също е чудесен начин да обогатите речника си. Нямам съмнение, че ще научите някои страхотни жаргони и небрежни, всекидневни думи.

Ако се чувствате особено смели, можете дори да опитате да оставите коментар auf Deutsch или да разговаряте с други фенове. Може би, ако имате късмет, дори ще получите отговор!

9. Яжте вкусна немска храна

Това е един съвет и метод, който дори няма да го почувства като учене - и всичко, което трябва да направите, е да се преместите в кухнята!

Das Jägerschnitzel, die Spätzle и der Apfelstrudel не са само вкусни лакомства. Те също могат да бъдат образователни. Намерете апетитната рецепта от уебсайтове като ChefKoch.de или директно предаване, в което немски знаменитости готвачи като Алфонс Шубек и готвачът на германския национален футболен отбор Холгер Стромберг, приготвят уникални немски ястия.

След като откриете ястието, което подхранва апетита Ви, преведете рецептата и разбийте резултатите в собствената си кухня. Подредете масата в типичен немски стил, пренесете немската култура за една вечер у дома, поканете Вашето семейство или приятели, а те определено ще Ви благодарят след това - ако приемем, че сте готови да споделите вкусотията, която ще измайсторите докато учите немски език!

10. Немски езиков курс

Все повече езикови училища започват да разработват и предлагат курсове за различни нива на владеене на немски език, които могат да се преподават онлайн. Много от тези курсове предлагат отзиви от специализирани преподаватели, които могат да Ви обяснят неща, които не можете да разберете сами и да Ви препоръчат области, върху които да се съсредоточите, за да подобрите немския си език.

11. Упоритост

И последен, но не маловажен съвет, който ще работи в допълнение към всеки един от посочените по-горе, е именно - бъдете настойчиви!

Изучаването на немски у дома може да Ви предложи и предостави много удобства, но все пак изисква много постоянство и упорит труд. Както гласи поговорката: Използвайте го или ще го изгубите! Не забравяйте да тренирате редовно и да се обучавате чрез повторение. Когато се съмнявате, повторете, повторете, повторете.

Ето как можете да учите и развивате немския си език в комфортна среда чрез забавления и удоволствия, които може да Ви предостави само Вашият дом!

Благодарим Ви за отделеното време и внимание, надяваме се да сме Ви били полезни!