Български език за чужденци, B1

Общи курсове

За кого е подходящ?

Курсът по български език за чужденци ниво B1 предлага по-задълбочено разглеждане на езика, като насърчава учащите да развият своята способност да комуникират по-комплексно и независимо в различни социокултурни ситуации. Курсистите ще бъдат въведени в богатството на българската лексика и фразеология, като постигнат увереност в използването на различни граматични структури и времена. Централно място в курса заема усъвършенстването на уменията за четене и анализ на сложни текстове, както и подобряването на устните и писмени комуникативни умения чрез активно участие в дискусии и създаване на писмени проекти. Освен това, курсът включва разглеждане на аспекти от българската култура и история, което обогатява културния диалог и улеснява интеграцията на учащите в българското общество.

Какво ще можеш след завършването на курса?

На ниво B1, обучаващите се развиват следните умения в изучаването на българския език:

Разбиране на реч: Могат да разбират основната идея на "стандартен" орален или писмен текст на теми, които са им познати или са свързани с техните интереси.

Четене: Способни са да четат различни типове текстове, като статии, есета и литературни произведения, и да анализират основните им идеи и аргументи.

Устно общуване: Могат да участват в разговори на различни теми, като изразяват свои мнения, предоставят информация и задават въпроси с достатъчно гладкост и точност.

Писмено общуване: Способни са да създават разнообразни текстове, включително писма, есета и доклади, като използват подходящ стил и граматика.

Граматика: Имат по-широки познания в областта на граматиката, включително употребата на различни времена, моди и усложнени структури на изреченията.

Лексика: Обладават с по-богат лексикален запас, което им позволява да се изразяват по-точно и детайлно.

Културна компетентност: Имат добро разбиране за българската култура, история и социални норми, което облекчава комуникацията и интеграцията им в обществото.

Стратегии за самообучение: Развиват стратегии за самостоятелно обучение, които им помагат да продължат да се усъвършенстват в езика дори след края на курса.

След завършване на ниво B1, учащите се трябва да могат да комуникират свободно в повечето ежедневни и работни ситуации, както и да четат и пишат с повишено ниво на сложност и точност.

Направи безплатен тест

Ако не си сигурен в езиковото си ниво, направи безплатен тест в нашата платформа.

  • Лесно и бързо
  • Тест за всеки език
  • Преглед на грешките
  • Безплатни консултации
Направи безплатен тест
Често задавани въпроси
Курсовете в Интелект обичайно продължават между 2 и 3 месеца, като за това време се покрива едно езиково ниво. В тези часове имате включен освен часове на живо, така и работа в нашата интелигентна платформа Intellect Modus.
Обичайно занятията се провеждат два пъти седмично по 3 астрономически часа. Възможно е курсът да е с различен интензитет, ако това е необходимо за по-бързото Ви навлизане в материала.
Да, предлагаме както присъствени, така и онлайн курсове, в специално разработена платформа на езикови училища Интелект. В случай, че искате да разгледате и нашите онлайн курсове, заповядайте на www.intellectica.online
Преподавателите ни са квалифицирани и с дългогодишен опит в областта на преподаването на чужд език. Можете да разгледате профилите им на нашия уебсайт или да попитате наш администратор.
Всеки урок включва граматика, лексика, слушане, говорене и писане, за да можете да развивате адекватно всички свои сетива. Програмата е добре балансирана и постепенно Ви води през дебрите на езика.
Всички учебни материали се закупуват допълнително. Интелект може да Ви осигури материали, като имате възможност и Вие да си ги осигурите, в случай, че вече имате учебника или желаете да си го набавите сами.
Да, предлагаме безплатен входящ тест, който с голяма точност определя езиковото Ви ниво. В повечето случаи ще Ви помолим да попълните този тест, за да сме сигурни, че това наистина е Вашето ниво и групата, в която сте включен е за Вас.
Личен дневник за всеки ученик на Интелект

My Intellect е твоят личен електронен дневник, който ти помага бързо и лесно да следиш всички свои активности, както и да решаваш тестове, за по-бърз напредък в езиковото си обучение.

Персонализирано обучение

Това приложение е направено изцяло за теб. Ще имаш напомняния за всяко домашно или тест и никога няма да пропускаш новостите.

Бъди винаги мотивиран и организиран

Следи всичките си задания и не пропускай възможност да покажеш какво си научил. Стараем се да ти даваме максимално много стойност и мотивация

Учи думи с лекота и Word by Intellect

Intellect Word! е авторска програма за лингвистично развитие, основана на принципите на space repetition модела SuperMemo+, в симбиоза с трудовете на Тони Бюзан и Pimsleur, разработена и построена в златното сечение на Фибоначи. Проучванията, изработката и реализацията на Intellect Word! проекта са резултат от дългогодишна работа на RND отдела на Училища Интелект.

Запаметявай по-лесно, методично и бързо.

Ние ще запомним и проследим твоите знания, позволявайки на думите в паметта ти да бъдат преговорени в точния момент.

Избери straight или reverse метод за учене.

За нашата практика от над 23+ години, установихме, че има два типа хора: такива, които учат от по-добре познатия за тях език и такива, които учат от новия за тях език.

Започни да учиш думи сега

Какво мислят хората за нас?

Нашите клиенти са нашето огледало. За нас е изключително важно да получим искрена обратна връзка за обучението при нас.

Клиент, завършил обучение по

Италиански език, А2

Нямам препоръки към школата. Доволна съм от курса и ще запиша следващо ниво.

Клиент, завършил обучение по

Английски език, А1

Аз искам да благодаря на целия екип за възможността да уча английски език. Много коректни и любезни жени. Госпожата ми е на много високо ниво преподавател. Радвам се, че попаднах на нея и тя ме стимулира да продължавам да уча езика. Специални поздравления за организацията на заниманията и за учебната система. Приятни уроци, които ти дават необходимите знания.

Клиент, завършил обучение по

Английски език, C1

Към момента съм много доволен от обучението и от преподавателя. В момента сме група от 6 човека и смятам, че е оптимална, ако бяхме повече щеше да е трудно на всички да взимат активно участие.

Клиент, завършил обучение по

Английски език, А2

Най-полезно беше това, че общувахме основно на английски език, имахме възможност да слушаме и да се упражняваме да говорим.

Клиент, завършил обучение по

Английски език, B1

Всичко беше полезно - разясненията на правилата, граматическите упражнения, четенето с разбиране на тестове.

Клиент, завършил обучение по

Италиански език, А1

Много добър преподавател с разчупен подход на преподаване, което отговори на моите очаквания. Бих продължила обучението си на по-късен етап.

Запази своето място сега

Побързай да заявиш своето място, курсовете ни са с ограничен брой участници и местата свършват бързо.

Направи запитване