Галя Бендурска
Галя Бендурска

15.03.2023приблизително 7 минути

5 места подходящи за екскурзия и усъвършенстване на английския език

Ученето в англоезична страна е мечта за много хора. Докато повечето от нас нямат време или пари да учат в чужбина, заминаването на почивка в англоезична страна може да бъде един чудесен начин да надградите вашите умения по английски език като в същото време си прекарвате страхотно.

В англоезичната държава ще имате възможността да практикувате езика 24 часа на ден и същевременно да разберете колко добър е вашият английски в реални ситуации. Ако разполагате с време, можете дори да преминете кратък курс по английски език (като тези в международните академии на EF), за да дадете на вашите умения допълнителен тласък.

С толкова много англоезични страни може да е трудно да изберете къде да отидете и затова в днешната статия ще ви помогнем да изберете най-интересната за вас, като ви представим нашето полезно ръководство за петте най-добри места за ваканция, в които можете да практикувате на воля научения от вас  английски език.
 

Сидни

Ако не можете да изберете между почивка в града и плажна почивка, Сидни може да е идеален за вас. С внушителните си пристанища, мостовете и операта, Сидни е един от най-известните градове в южното полукълбо и е идеален за разглеждане на забележителности. Оживеният нощен живот и оживените квартали го правят чудесно място за среща с хора от цял ​​свят, дошли да работят или учат. На всичкото отгоре има страхотни плажове и сърфиране извън града.

Маями

С красивите си плажове, облицовани с палми, класическата архитектура в стил Арт Деко, оживеният нощен живот и страхотните ресторанти, Маями може да е най-доброто място за почивка навсякъде в Карибите. Той има уникална смесица от латиноамериканска култура, съчетана с удобството и жизнеността на един от най-динамичните градове в САЩ.
 

Ню Йорк

Ню Йорк привлича туристи от цял ​​свят. Неговите галерии и музеи го правят идеален за всеки, който иска културна ваканция, можете дори да ‘shop till you drop’ („пазарувай, докато припаднеш“) и след това да купонясвате през нощта с ресторанти, барове и клубове, които са толкова разнообразни, че биха задоволили всеки вкус. Ню Йорк също има академична страна - университети и езикови училища, които го правят чудесна дестинация за обучение на студенти от цял ​​свят.

Кеймбридж

Кеймбридж е най-известен със своя университет, но не е нужно да сте учен, за да се забавлявате в този исторически и очарователен град. В допълнение към студентите, градът привлича и много млади хора от цял ​​свят, които учат в краткосрочни програми и се забавляват в многобройните кафенета, барове и нощни клубове. През лятото можете да си вземете лодка по реката, а през  зимата да посетите коледния пазар, след което да пийнете край огъня в традиционна английска кръчма.
 

Лондон

Самюел Джонсън, авторът на един от тези, които много хора смятат за първия английски речник, веднъж е казал “When a man is tired of London, he is tired of life.” („Когато човек е уморен от Лондон, той е уморен от живота.“). Това важи и до днес. Колкото и време да прекарате в Лондон, все пак ще пожелаете да имате повече, за да разглеждате града. Лондон е уникална комбинация от старо и ново и независимо дали се интересувате от история, култура, пазаруване, нощен живот, или всички тези неща накуп, там ще намерите много.

И така, това са нашите пет най-добри места за ваканция, практикуване и усъвършенстване на английския език. Всичко, което трябва да направите сега, е да решите кой е най-подходящият за вас.

 

Надяваме се статията да Ви е харесала. Благодарим за отделеното време!