Галя Бендурска
Галя Бендурска

22.04.2024

Превърнете се в майстор на писането на английски: 8 съвета за ефективни упражнения

 

Практиката е ключът към успеха във всяко нещо, така че ако искате да пишете добре, пишете всеки ден. Независимо дали става въпрос за обширно есе, писмо до приятел или просто коментар в уебсайт, ключът е в постоянното подобряване на уменията ви. Ако се учите самостоятелно, това може да е още по-голямо предизвикателство, но някои ценни идеи по-долу могат да ви помогнат.

 

1. Намерете приятели по перо

 

Защо да не си намерите приятел за писане? Можете да използвате InterPals или PenPal World, за да намерите приятел от чужбина, с когото да си кореспондирате. Те могат да ви научат на нови думи и фрази, а вие да упражнявате уменията си за писане. Като алтернатива можете да намерите англоговорящ приятел в социалните мрежи, на когото да изпратите съобщение на английски език.

 

2. Писане на есета

 

Писането на есета може да бъде обезкуражаващо, но то може да ви помогне да структурирате и представите логично мислите си. Искате ли да изразите мислите си под формата на есе? Използвайте ресурсите ReadWriteThink или The Easy Essay, в които има ясни инструкции за писане на минисекцията на всяко есе. Съставяте есе стъпка по стъпка, като се упражнявате в писане на есета с подходяща дължина и структура.
 

3. Курсове по писане и водене на дневник
 

Ако искате да издигнете уменията си за писане на следващото ниво, защо не посетите курс по писане? Можете да намерите безплатни онлайн курсове, които ви учат как да пишете красиво и компетентно на английски език. Също така изборът на любима книга или блог и преписването на малък откъс от текста в бележника ви всеки ден може да ви помогне да сведете до минимум грешките и да се учите от компетентни автори.
 

4. Общуване в англоезични форуми

 

Присъединяването към форум по интересуваща ви тема може да бъде чудесен начин да упражнявате уменията си за писане и да общувате със съмишленици. Хвалете се с постиженията си, коментирайте постовете на други гости, споделяйте тайните си и се консултирайте с професионалисти. Не се страхувайте да споделите мнението си и да поискате съвет.
 

5. Преговаряйте с продавачите или пишете оплаквания до техническата поддръжка

 

Общуването с продавачи и договарянето може да бъде чудесен начин да упражнявате уменията си за писане. Не се колебайте да говорите с продавачите и да поискате разумна цена. Защо да не пишете до техническата поддръжка, ако забележите неточности в англоезичен сайт? Това е отлична възможност да упражните уменията си за писане и да помогнете за подобряването на сайта.
 

6. Пишете рецензии

 

Можете да споделите мнението си за филми и книги с широка онлайн аудитория и да предизвикате дискусии със съмишленици. Писането на ревюта е отличен начин да упражнявате уменията си за писане и да споделяте мислите си с другите.
 

7. Оставяне на коментари за материали в интернет

 

Четете новини и статии в интернет, които ви интересуват, и оставяйте своите коментари. Напишете мнението си, дебатирайте с други посетители и т.н. По този начин ще се упражнявате да изразявате гледната си точка и да я аргументирате писмено. А също така можете да пишете коментари към записи или снимки в Instagram или друга социална мрежа.

 

8. Писане на дневник

 

Воденето на дневник и ежедневното писане на английски език може да ви помогне да намерите много нови думи. Всеки ден се опитвайте да намирате нови думи, с които да изразявате мислите си, докато пишете, ще ги запомняте, а когато препрочитате записите си, ще ги повтаряте.

Не забравяйте, че подобряването на уменията ви за писане на английски език изисква време и практика. Не се страхувайте да правите грешки и продължавайте да се упражнявате. Можете да издигнете уменията си за писане на следващото ниво с упорита работа и отдаденост.